Hoe werkt het?

Park[ing] Day is gestart door Rebar Group in San Fransico (2005). Wij houden ons aan hun Algemene Voorwaarden. Tussen 12:00 uur en 19:00 uur is de creativiteit aan de deelnemers, maar belangrijk is dat deze dag niet commercieel bedoeld is. Natuurlijk  is het ook van uiterst belang om na afloop jouw parkeerplek weer schoon achter te laten.

Bij een georganiseerde versie van Parkingday faciliteren wij, vanuit de organsiatie, de volgende items:

  • Pilonnen voor de veiligheid en afbakening van de parkeerplek
  • Grasmat op formaat van een parkeerplek
  • Park[ing] Day bord

Voor de rest ben je vrij in je ontwerp!

Kies een plek!

Je kan kiezen of je zelf, op eigen houtje, een parkeerplek in jouw straat naar keuze claimed óf dat je mee doet op de georganiseerde route langs de Stationsweg, Wagenstraat en de Prinsestraat!

Deel het nieuws en nodig al je vrienden, collega’s en buren uit!

Natuurlijk voor de gezelligheid! Maar een paar extra handen voor het opzetten en afbouwen van jouw park is zeker handig!

Ga naar een bijeenkomst en schuif gezellig bij ons aan!

Samen met Stralende Straten organiseerde wij vorig jaar workshops bekijk op de bijeenkomsten pagina wanneer de eerst volgende  bijeenkomsten zullen plaatsvinden! 

Ontwerp jouw eigen publieke parkje!

Gebruik je creativiteit, alles is mogelijk binnen het formaat van een parkeerplek en mits het veilig blijft natuurlijk!

Meld je aan!

We zijn een community groep gestart om iedereen te verzamelen, wie weet zit jou buurman er wel tussen! Kom je ook?

Rol je mat uit

Neem je plaats in, rol je mat uit en geniet van deze mooie dag! Een dag waarbij wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze stedelijke leefomgeving. 

Meedoen in 2019?

Wil je niet een plek voor maar één dag?

Je zou je parkeerplek kunnen combineren met Burendag! Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf eind juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd. Is dit een succes, misschien is een Spark dan wel iets voor jullie!