Hoe werkt het?

1

Kies een plek!


Je kan kiezen of je zelf, op eigen houtje, een parkeerplek in jouw straat naar keuze claimed óf dat je mee doet op de georganiseerde route. De route loopt in 2019 door het Oude Centrum van Den Haag: Boekhorststraat, Gedempte Burgwal, Paviljoensgracht en niet te vergeten de Bierkade.

2

Deel het nieuws en nodig al je vrienden, collega's en buren uit!

Natuurlijk voor de gezelligheid! Maar een paar extra handen voor het opzetten en afbouwen van jouw park is zeker handig!

3

Ga naar een bijeenkomst en schuif gezellig bij ons aan!

Samen met Stralende Straten organiseerde wij vorig jaar workshops bekijk op de bijeenkomsten pagina wanneer de eerst volgende bijeenkomsten zullen plaatsvinden!

4

Ontwerp jouw eigen publieke parkje!

Gebruik je creativiteit, alles is mogelijk binnen het formaat van een parkeerplek en mits het veilig blijft natuurlijk!

5

Meld je aan!

We zijn een community groep gestart om iedereen te verzamelen, wie weet zit jou buurman er wel tussen! Kom je ook?

4

Rol je mat uit

Neem je plaats in, rol je mat uit en geniet van deze mooie dag! Een dag waarbij wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze stedelijke leefomgeving.

Park[ing] Day is gestart door Rebar Group in San Fransisco (2005). Wij houden ons aan hun Algemene Voorwaarden. Tussen 13:00 uur en 19:00 uur is de creativiteit aan de deelnemers. Houd er wel rekening mee dat deze dag niet commercieel bedoeld is. Natuurlijk  is het ook van uiterst belang om na afloop jouw parkeerplek weer schoon achter te laten.

Neem je een plek in aan de route dan  faciliteren we vanuit de organisatie de volgende items:

  • Pilonnen voor de veiligheid en afbakening van de parkeerplek
  • Grasmat op formaat van een parkeerplek
  • Park[ing] Day bord

Voor de rest ben je vrij in je ontwerp!

Slim combineren!

Je zou je de inrichting van je parkeerplek kunnen combineren met Burendag of de aanvraag van een Minitiatief van fonds 1818. Zo kun je op Park(ing) Day extra aandacht vragen voor de plannen van jou en je buren voor het verbeteren van de buurt. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Er worden nieuwe geveltuinen gemaakt of een buurtpicknick tafel getimmerd, of nieuwe planten voor in het plantsoen aangeschaft. Vanaf eind juni 2020 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Het Minitiatief van Fonds 1818 is een vaak klein initiatief van een groepje van minstens drie personen. Er is geen sprake van een stichting of vereniging. Wel is er sprake van een grote betrokkenheid bij de samenleving. De eerste voorwaarde is een idee waar je buurt, omgeving of de wereld beter van wordt. In de afgelopen jaren steunde Fonds 1818 al tientallen initiatieven van buurtbewoners zoals de aanleg van een jeu de boulesbaan in Zoetermeer, Buurttuinieren in Rijswijk en het DebatMobiel in Den Haag. Stuk voor stuk kleine initiatieven met grote gevolgen.

Meedoen in 2020!

Park[ing] Day is een interventie door LUSTHOFxl, STIPO, Iraas Korver en Naomi Naus
Park[ing] Day wordt mede mogelijk gemaakt door:

Scroll naar top