PLATTEGROND-WEB
Deelmobiliteit: fiets en scooter

Maak tijdens Park[ing] Day kennis met de deelfiets en –scooter! Rijd een rondje over de Boekhorststraat en ervaar het gemak.

Door de groei van de stad neemt het aantal verplaatsingen in de stad toe. Om te voorkomen dat de stad dichtslibt is een ander mobiliteitssysteem nodig. Door meer gebruik te maken van deelmobiliteit gaan we zuiniger om met de beperkte ruimte in de stad. Probeer op Park[ing] Day een van de deelfietsen of –scooters die nu rijden in Den Haag, je kunt ze vinden op de Boekhorststraat!

Mini Flatstival

Wees welkom op het kleinste gratis festival van het land!

Alles vindt plaats in en rond om een reusachtig open boek en een reizende mobiele miniflat waarin een buurt biebje, een gratis biologische versmarkt en een katten hotel zich hebben gevestigd.

Tijdens het festival zal er een o.a een kledingruil plaats vinden ( a-new-look-with-your-new-book), een groepsexpositie ( met een openingsfeestje en aansluitend een sluitingsfeestje ), er zullen podia zijn met intieme performances en voordrachten en nog veel ander fijns!

Het definitieve blokken schema is op de dag zelf te vinden op

Fietzerria

Bak je eigen pizza in onze mobiele steenoven, en deel hem met andere voorbijgangers. Een pop-up restaurant aan de straat. Fietsend met onze mobiele keuken reizen we langs buurt- en straatfeesten, scholen en verenigingen om samen te koken, bakken en eten. Samen eten maken brengt mensen bij elkaar.

 

De Stek

“De stek van elke dag vers!”

De studio van elke dag vers! aan de Lange Beestenmarkt heeft een plantjes babyboom.

Om ervoor te zorgen dat het groen zich verspreid over de hele wijk, kun je op  park[ing] day een stekje komen ruilen!

Neem een kleintje van jezelf mee, op water of in de aarde, en ruil hem om voor eentje van ons.

Geen stekjes? Als we er genoeg hebben, mag je er ook gewoon eentje meenemen.

Wil je nog even snel je plantjes thuis stekken? Kijk bijvoorbeeld op mamabotanica.nl of Google even hoe je het doet!

Tot 20 september!

De makers van elke dag vers!

We take over the parking space

De ZUSJES houden van schoonheid. Er is zoveel bestaande schoonheid te vinden zonder dat er nieuwe producten geproduceerd hoeven te worden. Daarom zijn zij altijd en overal op zoek naar oude spullen die ooit zijn weggedaan. Naar mooie kleren, schoenen, spullen en dingen met een verhaal, van goeie kwaliteit, uniek en met elegantie. Zij zoeken naar authenticiteit. Zij willen alle mooie spullen in de wereld verzamelen en aan mensen koppelen. Zodat de mensen een beetje gelukkiger worden. En de wereld een beetje mooier.

Collectieve noodzaak

Park[ing] Day is een geweldig initiatief, dat de signatuur etaleert van noodzakelijke veranderingen in het stedelijk klimaat. Park[ing] Day is kenmerkend voor het bewustzijn en wensen van bewoners van grote steden over leefbaarheid. De aanwezigheid van de auto in oude binnensteden is geen vanzelfsprekendheid meer. Park[ing] Day is de opmaat voor een auto vrij Oude Centrum. Het zijn de symptomen en vingeroefeningen voor een onomkeerbaar proces. Een autovrij Oude Centrum is niet een spectaculair doel en ook geen politieke discussie tussen links en rechts. Het is een collectieve noodzaak. Vele steden gingen ons het afgelopen decennium en daarvoor reeds voor. Prachtige voorbeelden, waar we van kunnen leren en die we op haagse wijze kunnen interpreteren. Samen met de wens voor groen en water kunnen we onze binnenstad gaan revitaliseren. Met goede O.V. en parkeergelegenheid aan de randen, die bijdragen aan de ruimtelijke en functionele context en de gewenste leefbaarheid. Ludwig Mies van der Rohe zei het reeds: Less is more!

Commoning Urban Space

Het Oude Centrum ondergaat een metamorfose! Als mensen samen iets organiseren en beheren dan heet dat commoning. Zo zijn er in het Oude Centrum onder meer een zonnedak, groene straten en woningen gerealiseerd. Daarnaast leven er plannen voor elektrische deelauto’s, autovrijstraten, nieuwe zonnedaken en om van het aardgas af te gaan. Droom niet langer van een andere stad, maar maak ‘m zelf, samen met anderen!

Kijk wat er al gebeurt, laat je inspireren, doe mee of maak ter plekke nieuwe plannen! Check het programma, kom vrijblijvend langs of schuif aan bij een picknicktafel gesprek, de kaarten liggen open op tafel!

Vilt aan Zee & Lek Belt

Ze zien er uit als verlichte, witte, aaibare objecten. Ze zijn rond, langwerpig,  blobvormig en in allerlei maten van klein tot zeer groot (100 cm). Ze lijken kwetsbaar maar als je ze aanraakt blijken ze best stevig te zijn. De lampen van Vilt aan Zee zijn gemaakt van vilt, oftewel 100 % schapenwol. Ik maak ze met de hand in mijn atelier/winkel in de Boekhorststraat. Een puur Haags product en nog duurzaam ook!  Mocht je even willen bijkomen in de drukke Boekhorststraat kom dan gezellig langs en schrijf je ter plekke in voor een mini workshop.

Lek belt maakt riemen van gebruikte fietsbanden en zet voor een dagje graag de bloemetjes en banden buiten!

Wij zijn Lek Belt, een Haagse startup met een hart voor duurzaamheid en riemen. We maken riemen, onze producten met de hand, uit banden die we krijgen van verschillende Haagse fietsenmakers. Sinds een aantal maanden zijn we gevestigd op de Boekhorststraat 157 en maken we vanuit onze knusse winkel/werkplaats onze riemen. We dragen met onze unieke en gerecyclede producten bij aan het verminderen van afval en dus aan een schone planeet en vieren dat graag door een middagje buiten de deur riemen te maken.

  

Glas in Lood Parkje

Gezellig terrasje voor de glas in lood zaak.

PLATTEGROND-WEB
De Buurtschuur

Veel spullen in je schuur en geen ruimte om er ook nog te kunnen klussen? Door gereedschappen, ruimte en kennis te delen helpen we elkaar. Je kunt gebruik maken van gereedschap en een werkbank inclusief bankschroef. Soms ligt er ook nog net dat schroefje of boutje dat mist, is er iemand met wijze raad of een paar extra handen. Sowieso is er een praatje en een kop thee. Naast gereedschap zijn er in de Buurtschuur attributen die handig zijn voor de organisatie van een buurtfeest, kinderpartijtje of verhuizing: extra borden, glazen, stelten, een sjoelbak of 8 kg lego, of een bakfiets om je vrienden mee verhuizen.

Er is een buurtschuur in Stads Oase Spinozahof  en één in de wijk Segbroek.

Buurtschuur Spinozahof  

Buurtcompost: Zwart Goud

Geen grondstof de buurt uit! Groente, fruit en tuinresten vormen dé perfecte grondstof voor het maken van rijke compost. In veel van de Haagse wijken wordt deze grondstoffen niet meer apart opgehaald, maar behandeld als afval. Dat is eigenlijk te gek voor woorden. Met het idee  geen grondstof de buurt uitwerken de Compostbakkers al jaren aan een circulair systeem voor groenresten in de buurt. Bewoners rondom Stads Oase Spinozahof deponeren hun GFT in speciale containers die dag en nacht toegankelijk zijn. Zou het niet prachtig zijn als iedere straat een parkeerplaats inruilt voor een buurtcompost?

 

Deelauto

Iedereen heeft af en toe een auto nodig. Af en toe ja! Wist je dat de meeste auto’s 80% van de tijd stilstaan. En dat als Den Haag blijft groeien er nog 80 voetbalvelden vol auto’s nodig zijn om iedereen een parkeerplek te geven? Delen is de oplossing! Je kunt ook je eigen auto delen, wordt je financieel ook nog wijzer van. Delen kan op veel verschillende manieren. Je kunt iets regelen in je eigen straat, gewoon met de buren. Of via één van de vele deelapps.

We zetten er hier een aantal voor je op een rij, dan heb je nooit meer het excuus dat je niet wist dat dit bestaat! (Hoor ik nog steeds heel vaak namelijk.)

greenwheels

mywheels

snappcar

deelauto.nl

buurauto

PLATTEGROND-WEB
Dog Paradise

Ook honden mogen zich eens goed amuseren in het centrum van de stad! Met deze instelling is het idee ontstaan om tijdens Park[ing] Day een amusementspark / Dog Paradise te maken voor hond en baasje. Alles voor uw geliefde viervoeter; van tv, spelletjes, tot een heuse selfie fotowand. Gun hem/haar en jezelf een momentje van vertier en kom langs!

Hemels Water

Water. Zo vanzelfsprekend en toch zo bijzonder. Handen wassen, tandenpoetsen, wc doorspoelen, wasje draaien, kopje thee, koel biertje. We kunnen niet zonder water. Water is een eerste levensbehoefte. Daarom gaan we er zo zuinig mogelijk mee om. Toch?

Wereldwaterdag

Op Wereldwaterdag wordt er aandacht gevraagd voor de wereldwijde waterproblematiek. Waar problemen met water zijn, ontstaan ook problemen met voedsel. Marianne Edixhoven van LUSTHOFxl heeft de gevolgen van watertekort ondervonden in São Paolo. Daar is het water al op rantsoen. Ook in Nederland is het niet zo vanzelfsprekend dat we water hebben. Om de wateruitdagingen het hoofd te bieden zijn duurzame oplossingen nodig.

Haags water

Wereldwijd gaan er steeds meer mensen in de stad wonen. Dit is een enorme uitdaging voor de water- en voedselvoorziening. Ook in een stad als Den Haag. Hoewel het leidingwater hier schoon en drinkbaar is, worden er in de winkel flessen drinkwater gekocht. Aan de andere kant wordt regenwater via het riool naar een zuiveringsinstallatie getransporteerd en weer teruggeleid naar onze huizen. Met dit schone drinkwater spoelen we onze toiletten door en besproeien we onze tuinen. Dit is een nogal luxe houding ten aanzien van water als je beseft dat water ook hier schaars kan worden.

Ballen spel

https://hetoudecentrum.nl/geschiedenis/
Social media: Jeu de boules weer hip en happening
Foto: (fotografie: Kees Goedhart / Petanque vereniging de Gooiers Hilversum

Onder de Lindenbomen van de Paviljoensgracht, waar Spinoza, één van ‘s werelds belangrijkste filosofen wordt geëerd met een standbeeld, ligt een schelpenveld dat al jaren dienst doet als officieuze honden uitlaatplaats, naast een prostitutiestraat. De omringende panden zijn soms al eeuwen oud en hebben belangrijke historische waarde: het water en vuurhuisje, het Spinozahuis, het Heilige Geesthof. Parels van de stad die eeuwenlang aan een gracht hebben gelegen. De sfeer op deze van oorsprong magische plek wordt al jaren gedomineerd door de aanwezigheid van pooiers, hoerenlopers, verkeersdrukte  en aanzuigende werking van criminaliteit. Vooral in de avond is de sfeer unheimisch. De buurt wil het evenwicht herstellen: op lange termijn met een veilige, schone hondenspeelplaats. Tijdens Park[ing] Day met een vrolijke jeu de boules baan.

 

Sick Plastic Recyclen & Bewustzijn

Sick Plastic is een zwerf-plastic recycle & bewustzijn initiatief met Den Haag als thuishaven. Sick Plastic bevordert - via toffe, interactieve, avontuurlijke, creatieve workshops - bewustzijn over de plastic vervuiling en pakt de vervuiling aan samen met de deelnemers. Samen met de deelnemers maken we mooie, nieuwe, duurzame producten van het zwerfplastic dat we ook samen met hen uit de natuur hebben gehaald. Zo gaan de deelnemers naar huis met sicke zelfgemaakte producten, bestaande uit grondstoffen waaraan niet langer dieren doodgaan en die niet langer ecosystemen ontwrichten. Tijdens de workshops leren de deelnemers veel over duurzaamheid, over de pro’s en cons van plastic en worden ze geïntroduceerd met alternatieven op plastic.

 

Plastic wereld

Is dit de toekomst? Een imaginaire wereld van kunststof die ons herinnert aan de natuur zoals die ooit is geweest…….

Veel verse voedingsmiddelen zijn verpakt in plastic doosjes. Verzamel deze eens een maand en je kunt er een bouwwerk van maken.

Een imaginaire wereld van plastic planten en insecten versus natuurlijke plantengroei met de conclusie dat plants defeat plastic!

Conny Kuipéri

Frederick Linck

Grachten open!

Visie op de Grachtengordel in en om het Oude Centrum

Het Oude Centrum in Den Haag is een bijzonder mooi historisch stukje Den Haag, dat echter met grote problemen kampt en meer stedelijke en maatschappelijke aandacht verdient. Daarom heeft de bewonersorganisatie Wijkorganisatie Oude Centrum samen met het befaamde architectenbureau MVRDV in Rotterdam een ambitieuze visie ontwikkeld op de Grachtengordel.

De basis van de visie in boekvorm is de eerder ontwikkelde wijkvisie Spinozakracht, waarin de wijk als slenter- en ambachtsgebied een mooie aanvulling zou kunnen zijn voor de commerciële binnenstad. Tevens zijn er de plannen van de Grachten Open groep in opgenomen. Deze groep onderzoekt en promoot de ecologische, economische en sociaal-maatschappelijke meerwaarde van het openen van de gedempte grachten in en om de wijk.

Bijzonder is dat dit project alle partijen verbindt in plaats van verdeelt. Het motiveert om gezamenlijk het oude centrum van Den Haag verder te ontwikkelen.

Waterhuishouding

Is dit de toekomst? Een imaginaire wereld van kunststof die ons herinnert aan de natuur zoals die ooit is geweest…….

Heel veel water eindigt relatief schoon in het riool. Regenwater gaat vanaf het dak vaak zelfs rechtstreeks naar het riool. Waarom eigenlijk? Regenwater is van nature zacht en schoon water dat op vele manieren gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor de was, de visvijver, de bewatering van planten en het doorspoelen van de wc. En hebben we voor de wc eigenlijk wel zoveel water nodig? Is er ook een alternatief? Een gezin van vier gebruikt gemiddeld 180.000 liter drinkbaar water. Door gedragsverandering, hergebruik van water of gebruik van regenwater kan dat tot circa de helft worden gereduceerd. Waterhuishouding voor dummies in beeld.

water en afvalwater

Het riool in Den Haag.

Fietsvlonder

De gemeente Den Haag experimenteert met fietsvlonders. Dit zijn planken met daarop 4 fietsbeugels met plek voor 8 fietsen. De vlonder is net zo groot als een parkeerplek voor auto’s. Bewoners van straten waar geen ruimte is voor het stallen van fietsen, kunnen de fietsvlonders zelf voor hun straat aanvragen. Dan komt er eerst een vlonder. Als die bevalt, wordt het een vaste fiets parkeerplek. Eind van dit jaar kunnen bewoners een fietsvlonder digitaal aanvragen.

 

Extinction Rebellion

Wij zijn Extinction Rebellion. Wij zijn gewone mensen die zich zorgen maken om de klimaat- en ecologische crisis die het leven op aarde bedreigd. We voelen een morele plicht om in opstand te komen, ongeacht onze politieke of maatschappelijke achtergrond. Dit doen we door middel van geweldloze, creatieve en liefdevolle burgerlijke ongehoorzaamheidsacties. We zijn een internationale do-it-together beweging waarin iedereen welkom is. In onze onderwatertuin tijdens Parking Day vertellen we je graag meer over waarom wij in opstand komen, en gaan we creatief aan de slag met de Extinction Rebellion ontwerpen die op dit moment in het Victoria & Albert Museum in Londen worden tentoongesteld.

   

Conscious Kitchen

Conscious Kitchen organiseert diners om mensen samen te brengen en hun bewustzijn te vergroten over het bewust consumeren van voeding. De stichting heeft als doel om zich in de toekomst te richten op haar educatieve, verbindende en inspirerende rol door het geven van diners in

Samenwerking met gelijkgestemde organisaties en door het geven van workshops over vegetarisch en veganistisch eten van gered voedsel. Door het organiseren van zulke activiteiten proberen wij bewustzijn te creëren en mensen te inspireren over hoe eenvoudig het is om duurzame keuzes te maken.

  

Optimist

Het vergroten van het wateroppervlak in het centrum van Den Haag biedt tal van voordelen. Het is goed voor de doorstroming van het water, het geeft de mogelijkheid meer water te spuien tijdens grote hoosbuien, het vermindert hittestress, heeft positieve effecten op flora en fauna en op de beleving van welzijn van de inwoners en bezoekers van de stad. Maar het heropenen van grachten is geen sinecure. Naast de hoge financiële kosten grijpt het ook in op de verkeersstromen in de stad. Daarom lijkt het heropenen van gedempte grachten onmogelijk. Maar wat is nou eigenlijk onmogelijk? Wat Den Haag nodig heeft is een optimist.

Deelbakfiets

Slimme mobiliteit draagt bij aan een bereikbaar, aantrekkelijk en leefbaar Den Haag. Het doel is dat minder mensen een auto zullen gebruiken voor een dagje naar het strand met de kinderen, de weekendboodschappen of de bouwmarkt. Vanaf het najaar 2019 kunnen in 9 buurten in Den Haag de elektrische deelbakfietsen worden gebruikt.

PLATTEGROND-WEB
Workshop keukengeheimen van Ethica restaurant

Ben je benieuwd naar wat er schuilgaat achter alle zelfgemaakte hapjes van Ethica? Kom dan naar onze workshop waar wij met plezier onze keukengeheimen prijsgeven. Elk heel uur start er een workshop waarbij je leert hoe je eten heerlijk kan maken op een duurzame manier met lokale ingrediënten. Inschrijven is niet nodig.

   

Ondernemende Bierkade

De ondernemers op de Bierkade heten je welkom op Park[ing] Day. Al jaren zorgen zij met hun fleurige terrassen voor een aangename straat. Vandaag doen ze er nog een schepje bovenop!

Your experience counts!

Wij van Kaai13 nodigen jou uit om je mening te uiten op ons blackboard!

Wat vind jij het mooiste aan jou stad?

In deze internationale stad zijn er dagelijks vele mooie dingen te beleven en herinneringen worden dagelijks gecreëerd. Samen maken we deze stad een top locatie en daarom vinden wij het belangrijk dat we met ze alle laten weten wat dit met ons doet.

Schrijf het bij ons op!

En maak kans op een gratis tripje suppen in de geweldige grachten van den haag!

Een ervaring die je niet wilt missen.

Zien wij jou 20 september?

Dunne bierkade 13

  

PLATTEGROND-WEB
Waterworld for aquaponics

Een ecologische kringloop.

Deze vijver is eigenlijk een hele slimme fabriek. Hier wordt namelijk voedsel gemaakt voor de planten. De vissen maken dit voedsel op een hele speciale manier: door in het water te poepen!!

Deze poep zit vol met goede stoffen waar de planten van gaan groeien. In de vijver zit ook een pomp. De pomp duwt het water naar het hoge vat, daar gaat het door een filter. Het water met de poep gaat hoog in het vat door een buis naar de eerste ton met planten. De wortels van de planten eten de poep uit het water en groeien hiervan. Zo maken ze ook het water schoon.

Hoe meer plantjes van de poep hebben gegeten hoe schoner het water wordt. Ook de waterval helpt om het water schoon te maken, hoe meer zuurstof bij het water komt hoe beter het is. Het water dat terug valt in de vijver is eigenlijk weer schoon water. En vissen vinden het heerlijk om in schoon water te zwemmen en……. Juist ja, te poepen!!

Korean [street]food

Restaurant Kim Da Lai  is voorvechter van een plezierig verblijfsklimaat in China Town. Met een terras ter grootte van 3 parkeerplekken start hij de strijd.  Kom, schuif aan en leer de unieke smaken van Koreaanse keuken kennen. Eigenaar Hu heet je persoonlijk welkom

Door het plaatsen van een groot terras laat hij zien dat hij mooie plannen heeft voor de toekomst van China Town. Minder auto’s in de straat maakt de straat aantrekkelijker, dat goed is voor de omzet. Er zijn genoeg parkeergarages dichtbij. Speciaal is de lunch van Kim Da La; voor een bedrag tussen de 6 en 10 euro heb je al een complete warme lunch.

Meet de Stad

Er rijden veel auto’s en scooters door de straten van het Oude Centrum, Wat heeft dit voor invloed op de kwaliteit van de lucht die wij inademen? Dit willen we graag zelf kunnen meten. Daarom organiseren we ons en maken zelf meetinstrumenten en delen de data. Op deze manier weten we beter hoe de luchtkwaliteit ervoor staat.

Het meetinstrument wordt opgenomen in een vogelkastje of insectenhotel. Op die manier draagt het ook nog eens bij aan de biodiversiteit in de stad. De kastjes zijn zichtbaar op een prettige manier, en zijn op deze manier ook een inspiratie voor anderen.

Platform Haagse Makers biedt de ondersteuning om het zelf meten van de stad voor elkaar te krijgen. Doe mee en meet je stad!

GGD Haaglanden

  

‘Cool & Energiek Den Haag‘

Kom langs om een groen dak te voelen. Wij werken aan een klimaatbestendige stad op alle daken van Den Haag: van privéwoning, buurtschuur, bedrijfspand tot cultureel vastgoed. Groene daken zorgen zowel voor  bestrijding van hittestress als wateropvang op daken, zodat wateroverlast wordt tegen gegaan. Onze triple B daken vergroten de biodiversiteit in de stad.

Met platform ‘GroeneDakenDenHaag’ regelen wij collectief een groen dak. Van dakrenovatie, dakisolatie, groen met zonnepanelen en het aanvragen van subsidies, het wordt allemaal voor u geregeld.

WIJKAANPAK

We kiezen voor een wijkgerichte aanpak, waarbij wordt gestimuleerd dat zoveel mogelijk inwoners uit de wijk meedoen: hoe meer deelnemers met dezelfde klus (bijv 6x een carports of schuur), hoe goedkoper per deelnemer.

Groene Daken DenHaag

  

Straatspel

Den Haag groeit. Willen we voorkomen dat de stad dichtslibt, dan moeten we keuzes maken. Hoe gaan we in de toekomst naar ons werk? Hoe zien straten er dan uit? Krijgen die meer ruimte voor parkeren of juist voor groen? Kortom: hoe benutten we de beperkte ruimte? De gemeente moedigt manieren van vervoer aan die zuinig met de ruimte omgaan en goed zijn voor de stad. Maak tijdens Parking Day kennis met de deelfiets. Ontdek hoe een fietsvlonder voor nieuwe dynamiek zorgt in de buurt. Of waag je aan het straatspel en richt samen met andere Hagenaars je ideale straat in.

 

Pothole GardensS

Kunst- en klimaatorganisatie het Laboratorium voor Microklimaten (Annechien Meier en Gert-Jan Gerlach) gaan op de Stille Veerkade in Den Haag op zoek naar beschadigingen in het wegdek en transformeren die in POTHOLE-GARDENS.

Deze gaten in het wegdek (in het Engels 'POTHOLES') vormen het canvas voor een nieuw minilandschap. In een kunstperformance worden samen met het publiek kleine groene oases voor de nodige afvoer van regenwater op een van de meest verhitte plekken in het centrum van Den Haag gemaakt. Zie ook;

Smart city vehicle: de trap-auto

Ik hou van mijn auto. Ze vervoert eindeloos veel spullen voor mij, houdt me droog als het regent (en ik me wil verplaatsen), en brengt me, zonder dat het me enige lichamelijke inspanning kost, op plaats van bestemming. Maar ze gebruikt hiervoor behoorlijk wat energie, staat in mijn geval 98%van de tijd stil en neemt dan vreselijk veel ruimte in. Hoeveel ruimte neemt een auto eigenlijk in? En wat gebeurt er als het inwonersaantal fors stijgt? Waar vinden we die ruimte dan? En hoeveel procent van de co2 uitstoot in een stad is afkomstig van auto’s? Wat kost het faciliteren van autobezit een gemeente? Onderhoud van wegen, parkeerwachters, ongelukken. Waarom subsidiëren we het fietsen niet? In plaats van het geven van subsidies voor elektrische auto’s? Want maakt de mens de beste hernieuwbare brandstof niet gewoon zelf? Deze en andere vragen zullen worden gesteld tijdens een tour langs Binnenhof en ministeries.

Weerkrachtig Zuid-Holland

In de toekomst krijgen we vaker te maken met hoge temperaturen, extreme buien en bodemdaling. Om onze binnensteden leefbaar te houden hebben we slimme nieuwe oplossingen nodig. Daarom ondersteunt de Provincie Zuid-Holland innovatieve bedrijven, die op deze parkeerplaats te zien zijn.

Klimaat op je bord!

Wat is jouw boodschap voor het klimaat? Kom langs bij 'onze’ parkeerplaats! Waar normaal een auto staat, gaan wij samen met voorbijgangers (jong & oud) spandoeken en klimaatbordjes maken. Alvast voor de wereldwijde klimaatstaking in Den Haag op vrijdag 27 september! We hebben verf, stiften, karton en doek die je kunt gebruiken. Je kunt ook je eigen spullen meenemen!

   

De Wijnhaven: voor één dag een publiek park

Placemaking: samen de openbare ruimte veranderen naar een plek waar iedereen wil wonen, werken of recreëren. Dat willen wij aan de Wijnhaven uittesten. Op 20 september – tijdens National Park(ing) – toveren wij daarom een klein stukje Wijnhaven om tot een klein publiek park!

Altijd al eens willen werken in een kantoortuin midden in de stad? Of de stad door de ogen van een kind willen zien met behulp van een VR-bril? Of wil je gewoon simpelweg de mensen in je omgeving beter leren kennen? Kom gerust even langs!

Wat staat er op het programma?

Denk mee over het Wijnhaven-plein: wat zou jij hier graag willen doen?

Buitenlunch van 13:00-14:00uur;

Neem je eigen broodje mee en ontmoet mensen uit de omgeving! Wij zorgen voor kleine versnaperingen.

Kantoortuin met koffie/thee en wat lekkers;

Er is de mogelijkheid een tafel te reserveren om bijvoorbeeld samen met je collega’s te vergaderen of gewoon een middagje te flexwerken. Reserveren? Laat het ons weten via Guus (frenay@emma.nl).

VR-bril: bekijk de stad door de ogen van een kind;

Ga in gesprek met the Humanity Hub over het thema mensenrechten;

Een inkijkje in de Tussenruimte: een sociaal lab voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag;

We vergroenen het gebouw met een geveltuin

Locatie – Wijnhaven 88, voor de deur bij EMMA;

Heb je vragen? Mail dan gerust naar Guus (frenay@emma.nl)

PLATTEGROND-WEB
Circo Sollievo

Circo Sollievo loopt en speelt sinds 2015 in straten en parken, op pleinen en festivals. Akoestisch, dus duurzaam en flexibel, met een accordeon, viool, flugelhoorn en een helicon zorgen zij voor een muzikale windvlaag, een ademtocht van vrolijke circusliedjes. Auto's stoppen, fietsers stappen af, de merels stoppen met fluiten....

Park[ing] Chalk[ing]

De stoep breidt zijn gebied uit naar het parkeerplaats. Daar waar de stoepkrijter nu de voetgangers in de weg zit, heeft de stoepkrijter nu een plek waar hij rustig kan creëren en hebben de voorbijgangers de mogelijkheid om mee te gaan doen. Dit creëert verbinding op straat; een plek waar je mensen tegenkomt die je nergens anders tegenkomt en bevordert de sociale cohesie. Kom langs en ervaar wat meer voldoening geeft: samen een parkeervak als canvas gebruiken of een auto deze ruimte in laten nemen.

   

Legendairs Brassband

Legendairs Brassband zorgt voor geslaagde lessen, feesten, openingen, workshops en evenementen. Dynamisch en interactief in Den Haag voor jong en oud.

Space2Dance

Space2Dance is een DJ-Collectief van 3 Dj’s. Op hun maandelijkse dansfeesten bieden zij een brede muzikale range voor een breed publiek. Terwijl je niet op blote voeten moet dansen, gebeurt het regelmatig van zelf. Gezellige mensen van alle leeftijden voelen zich vrij om zich over te geven aan het moment en sfeer.  Op straat dansen is wel een nieuwe uitdaging zonder de beschermende muren om je heen. Lukt het de DJ’s om jou uit de reserve te lokken en in beweging te brengen?

MIETERS ENTERTAINMENT!!

Toon Polygoon is een Explicateur van het dagelijks leven. Hij draait 78-toeren grammofoon platen, Swing, Jazz en Dixieland van 1920 tot 1959. Toon Polygoon nodigt het publiek uit om op zijn bakelieten telefoon boodschappen inspreken die herhaald worden afgespeeld door de muziek heen.

Toon Polygoon is zeer zeker geen vogelen poep in den koekoeksklok maar MIETERS ENTERTAINMENT!!

Speelzer

Vandaag zijn de mannen van SpeelZer te gast op Park[ing]Day. Normaal helpen zij managers, beleidsmakers en onderwijsleiders het spel in hun werk terug te vinden. 

Vandaag zijn zij er voor jou. Om de hoofdrol in jouw eigen leven terug te vinden. Spelenderwijs, dat is hun werkwijze.

Durf jij de stap te zetten om de heldenrol in jouw eigen leven te gaan spelen? Vandaag? 

Dit is je kans! Trek je stoute schoenen aan en kom naar één van de podiums waar SpeelZer de weg vrijmaakt voor het mooiste deel van jouw leven!

Tot ziens!

Erwin, Ramon, Gideon

 

De Wijnhaven: voor één dag een publiek park

Placemaking: samen de openbare ruimte veranderen naar een plek waar iedereen wil wonen, werken of recreëren. Dat willen wij aan de Wijnhaven uittesten. Op 20 september – tijdens National Park(ing) – toveren wij daarom een klein stukje Wijnhaven om tot een klein publiek park!

Altijd al eens willen werken in een kantoortuin midden in de stad? Of de stad door de ogen van een kind willen zien met behulp van een VR-bril? Of wil je gewoon simpelweg de mensen in je omgeving beter leren kennen? Kom gerust even langs!

Wat staat er op het programma?

Denk mee over het Wijnhaven-plein: wat zou jij hier graag willen doen?

Buitenlunch van 13:00-14:00uur;

Neem je eigen broodje mee en ontmoet mensen uit de omgeving! Wij zorgen voor kleine versnaperingen.

Kantoortuin met koffie/thee en wat lekkers;

Er is de mogelijkheid een tafel te reserveren om bijvoorbeeld samen met je collega’s te vergaderen of gewoon een middagje te flexwerken. Reserveren? Laat het ons weten via Guus (frenay@emma.nl).

VR-bril: bekijk de stad door de ogen van een kind;

Ga in gesprek met the Humanity Hub over het thema mensenrechten;

Een inkijkje in de Tussenruimte: een sociaal lab voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag;

We vergroenen het gebouw met een geveltuin

Locatie – Wijnhaven 88, voor de deur bij EMMA;

Heb je vragen? Mail dan gerust naar Guus (frenay@emma.nl)

Ode aan de grachten

Een stilleven van objecten van vissen, watervogels en planten in combinatie met foto's van in en bij de grachten.

Een boottochtje door de grachten laat zien dat de kwaliteit van het water uitstekend is; veel vissen en watervogels en ook  recreatie in en rondom de grachten.

Het werk  Ode aan de grachten in de etalage van de Studio Amsterdamse Veerkade 9 is tot begin november te zien.

Conny Kuipéri

Frederick Linck

Park[ing] Day is een interventie door LUSTHOFxl, STIPO, Iraas Korver en Naomi Naus
Park[ing] Day wordt mede mogelijk gemaakt door:

Scroll naar top